Zoals het nu gaat vertrekt 30 procent van leraren in de eerste vijf jaar van hun carrière. Ze worden coaches of zelfstandige ondernemers, gaan een totaal ander werkveld in, laten zich omscholen of emigreren. We raken waardevolle mensen kwijt die zich ondergewaardeerd voelen. Door in de afgelopen jaren aan startende en ervaren docenten te vragen waarom zij dit beroep gekozen hebben (of waarom ze stoppen), hebben we waardevolle kennis opgebouwd om mee te kunnen denken aan een oplossing.

Als docent

Stap in het inspirerende universum van het docentschap! Of je nu een beginnende leraar bent die vol enthousiasme de eerste stappen zet, of een ervaren professional die altijd op zoek is naar nieuwe groeikansen, bij ons ben je op de juiste plek voor al je hulpvragen. Ons platform biedt een bruisende gemeenschap waar docenten samenkomen om kennis en ervaringen te delen.

Als onderwijsinstelling

We zijn er niet alleen voor individuele docenten. Scholen kunnen bij ons aankloppen voor boeiende trainingen, zoals inductieprogramma's en stimulerende ontwikkelingsprojecten. Samen bouwen we aan een florerende onderwijsomgeving waarin docenten gedijen en studenten tot volle bloei komen. Ontdek de kracht van samen leren en ontwikkelen op het MBO en laat je inspireren door een wereld van mogelijkheden! We denken graag met je mee om jouw doelen te bereiken en je horizon te verbreden, verdiepen en verleggen.

Als bedrijf voor het onderwijs

Verrijk het onderwijslandschap met jouw bedrijf! Wij zijn de drijvende kracht achter de transformatie van het onderwijs en nodigen ambitieuze bedrijven uit om zich bij ons aan te sluiten. Of je nu innovatieve leermiddelen aanbiedt, baanbrekende technologieën ontwikkelt of strategisch advies geeft, ons platform is dé plek waar jouw expertise tot bloei komt. Samen creëren we impact en geven we vorm aan de toekomst van het onderwijs. Bovendien bieden we bedrijven een unieke kans om te netwerken met gelijkgestemde professionals en scholen, waarbij we gezamenlijk trainingen en ontwikkelingsprojecten realiseren. Denk ook aan trainers en sprekers zoals Golan ‘Miss G’ Muhyaldin, MBO-ambassadeur en winnaar van het CVI MBO talk ’23. Dit geldt ook voor inspirerende talks, debatten en sparsessies. Stap in de wereld van onderwijsinnovatie en laat jouw bedrijf schitteren als een ware pionier in de branche.

“Minds are like parachutes, they only function when they are open.”

- James Dewar

Het leraarschap van nu speelt een vitale rol in de vormgeving van het onderwijs van de toekomst. Leraren zijn niet alleen kennisoverdragers, maar ook facilitators van groei, begeleiders van leertrajecten en inspirerende rolmodellen voor studenten. Echter,  de stereotype docent van vroeger is niet meer zo inspirerend. Iedere docent begint zijn loopbaan met het doel impact te maken, aanvankelijk individueel, maar later als onderdeel van een team. Docenten hebben de taak om inclusiviteit niet alleen te stimuleren, maar ook te laten zien hoe het hoort. Ze horen diversiteit niet alleen te vieren, maar ook iedere student en zichzelf verantwoordelijk te stellen voor het creëren van een veilige maatschappij. Om de unieke talenten van startende docenten en studenten te blijven ontwikkelen horen we te (her)ontdekken, kalibreren en herijken.

Herijken en ontdekken.

Het kalibreren van je repertoire aan vaardigheden en mindset als ervaren docent en het ontdekken van je identiteit als startend docent is essentieel om gelukkig en duurzaam te blijven werken in het onderwijs. Hier zijn een paar redenen waarom dit belangrijk is:

Professionele groei

Door je vaardigheden en mindset regelmatig te herzien en aan te passen, blijf je jezelf ontwikkelen als docent. Dit stelt je in staat om nieuwe onderwijsmethoden te verkennen, gebruik te maken van technologische innovaties en je didactische aanpak te verfijnen. Hierdoor blijf je relevant en effectief in het lesgeven en vergroot je je professionele voldoening.

Leerlinggerichtheid

Het onderwijs verandert voortdurend en leerlingen hebben verschillende behoeften en leerstijlen. Door je skills en mindset aan te passen, kun je beter inspelen op deze veranderingen en de individuele leerbehoeften van je studenten vervullen. Het stelt je in staat om je onderwijsaanpak af te stemmen op diverse leerlingen en een inclusieve leeromgeving te creëren.

Work-life balans

Door je vaardigheden en mindset te kalibreren, kun je een gezonde balans vinden tussen werk en privéleven. Dit stelt je in staat om efficiënter te werken, stress te verminderen en beter om te gaan met uitdagingen in het onderwijs. Dit draagt bij aan je welzijn en helpt je om op de lange termijn duurzaam te blijven werken.

Inspiratie en motivatie

Het herzien van je mindset en repertoire aan vaardigheden kan je inspireren en motiveren. Door nieuwe benaderingen te verkennen en jezelf uit te dagen, blijf je gepassioneerd en enthousiast over je werk. Dit heeft een positieve invloed op je eigen welzijn en draagt bij aan een stimulerende leeromgeving voor je studenten.

Kortom, het ontdekken, herijken van je vaardigheden en mindset als ervaren en startend docent is cruciaal om gelukkig te blijven. Het stelt je in staat om jezelf te blijven ontwikkelen, effectiever les te geven, een gezonde balans te vinden en je inspiratie en motivatie te behouden.

Wat bieden wij aan?

  • Spreker over ‘Het MBO teacher pack’.

  • Spreker inspirerende verhalen op basis van échte events.

  • Trainingen voor ervaren docenten om te herijken.

  • Trainingen/ inductieprogramma voor startende docenten om te ontdekken, verdiepen en verbinden.

  • Alle workshops en colleges kunnen geboekt worden voor 60 á 90 minuten.

  • Al onze diensten zijn te vinden in onze shop.