Oprechte verbinding met de onderstroom van emoties

Als startende mentor ben ik op zoek gegaan naar een manier om de onderstoom van gevoelens, twijfels en zorgen van mijn studenten te kunnen bespreken in een laagdrempelige sfeer. Dit heb ik de Unify Aanpak genoemd. Met als doel om inzicht te krijgen en ondersteuning te bieden aan de sociale-emotionele ontwikkeling van mentorstudenten op het mbo. Als stap een heb ik gekeken naar wat echte ontmoeting betekent dit verbind ik in deze blog met theorie die zich richt op de emotionele welzijn van de studenten en hoe wij als mentoren dit kunnen zien op een praktisch en simpele wijze. Deze theorie heb ik vertaald naar mijn eigen praktijk op het mbo.

Codextrous - Hoe ik klassikale feedback toepas

Een vertaling op het artikel over klassikale feedback in het leerproces van een student. Voor docenten die klassikale feedback willen gebruiken in hun lessen om kwaliteit van kritisch en creatief denken te bevorderen. In samenwerking met Toetsrevolutie.

Leerlijnen op het MBO

Op het MBO ging ik aan de slag met het maken van lessenreeksen en leerlijnen. Altijd met het doel voor oog en de studenten in het hart. Toen ik eenmaal in het praktijk mijn lessen wilde geven was het moeilijker dan ik dacht. Studenten vroegen tussendoor om meer grammatica oefeningen waarvan ik dacht dat zij dit al kenden. Dus gaf ik simpelweg kleine extra werkbladen mee waar ze mee konden oefenen thuis. ‘Dan snappen ze het wel’ dacht ik. Niks daarvan bleek waar te zijn.

Een blog over waarom en hoe ik overgestapt ben van traditionele naar leerlijnen waar formatief handelen de basis van is. Op basis van simpele stappen en wat daar uit voor resultaat is gebleken.

Podcasts